EventsKrachten 3

Voor deze uitzonderlijke tentoonstelling slaan Genk en Sint-Truiden de handen in mekaar. Het uitgangspunt ligt in het erfgoedkader dat beiden steden zo kenmerkt. In Genk is dat onmiskenbaar het industriële erfgoed met de gerenoveerde mijngebouwen van Waterschei, Thor Central, als uitvalsbasis. Dit gebouw kreeg een hedendaagse invulling in kader van alles wat met energie te maken heeft. 

In Sint-Truiden is het religieuze verleden onlosmakelijk aan de stad verbonden. De Begijnhofkerk, de werelderfgoedlocatie die aan de kroon staat van deze monumentenstad, zal het kader vormen voor het Truiense luik. 

Drie iconen uit het Limburgse kunstlandschap, Piet Stockmans, Ado Hamelryck en Hugo Duchateau kennen de rijkdom van deze twee erfgoedpolen door en door. Zij zijn de uitdaging aangegaan om met hun kunst dit erfgoed te actualiseren. Elk op hun eigen specifieke manier brengen zij een aantal installaties die in relatie staan met het religieuze erfgoed en het industriële verleden. 

Op 28/07, 25/08 en 22/09 geven de kunstenaars zelf een rondleiding. Ze beantwoorden met plezier al jouw vragen en geven uitleg bij hun werken. 
Deze rondleidingen starten telkens om 14u00. 
Deelname is gratis, inschrijven niet nodig. 

Openingstijden

Nog tot 30 september van 13u30 tot 17u00!

Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.
Klik hier voor meer info.