Een greep uit enkele mooie neven- of partneractiviten te Genk

Genk is meer dan enkel Thor Central. Naast de prachtige natuur en de multiculturele samenleving beschikt deze jonge stad over meerdere locaties die u zeker gezien moet hebben. 

Met C-mine, Kattevennen, Bokrijk, … en nog veel meer, kan u enerzijds meer leren over de geschiedenis van Limburg en anderzijds genieten van een prachtige tocht met de fiets of de vespa door het groen.

Beleeft u toch meer plezier aan een namiddag shoppen? Dat kan ook. Bezoek één van de vele winkelcentra’s in Genk en omgeving.

  • De economische hotspot van Vlaanderen met 3500 bedrijven
  • Overnachten of lekker eten in één van de 16 B&B’s en 56 restaurants
  • Gemakkelijk bereikbaar met auto, bus of trein
  • ‘De Groene Stad’

Steenmannetjespad op Thor Park

Het Steenmannetjespad op Thor Park steekt in een nieuw jasje. De populaire wandelroute in Waterschei is uitgebreid met nieuwe steenmannetjes én er is nu ook een interactieve app voor kinderen. Daarin neemt ‘Steentje’ hen mee op pad, helemaal tot op de top van de terril. Stad Genk werkte voor het project onder andere samen met studenten van de LUCA School of Arts, het Regionaal Landschap Kempen en Maasland en het Agentschap voor Natuur en Bos.

Het Steenmannetjespad bestaat sinds 2013 en is 2 km lang. Rode draad vormen de steenmannetjes, dat zijn steenstapels die je vanop Thor Park de kortste weg wijzen naar de top van de terril. Wie de klim naar boven aandurft, wordt getrakteerd op een prachtig uitzicht.

Meer info op visitgenk.be/steenmannetjespad

 
 
 
 
Steenmannetjespad op Thor Park

C-mine expeditie

Deze avontuurlijke tocht dompelt u onder in de boeiende geschiedenis van de mijnen van Winterslag. Kijk en luister niet enkel naar deze interessante verhalen maar ontdek het verleden met al uw zintuigen. Ervaar zelf hoe het voelt om een mijnwerker te zijn!

Neem de uitdaging aan en beklim de meer dan 60 meter hoge schachtbok!

Eenmaal boven geniet u van een prachtig uitzicht over de groene Limburgse omgeving.

www.c-mine.be/expeditie

C-mine expeditie
C-Mine (© Kris Van de Sande - www.krisvandesande.be)
 ()
 ()
 ()
 ()

Kattevennen

Eén van de zes toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen, een uitgestrekt natuurpark in Genk van meer dan 57km2 groot. U kunt er naar hartelust wandelen, fietsen en ontspannen met uw gezin.

Maar dat is niet alles! Te midden van al dat groen vdint u een reusachtige sterrenbol, genaamd de Cosmodrome. In deze sterrenbol kunt u alles leren over de ruimte, het sterrenstelsel en de melkweg.

Als u dus een namiddag wilt ontspannen en iets wilt bijleren, dan is Kattevennen the place to be!

www.kattevennen.be

Kattevennen
 ()
 ()
 ()
 ()

Vespa

Wilt u extra genieten van de groene omgeving met wat snelheid? Of liever wat sightseeing?

Huur een Vespa en krijg er zomaar enkele uitgestippelde routes bij zodat u de mooiste plekjes van de stad Genk zeker niet hoeft te missen?

www.vespadiscovery.com

Vespa
 ()

Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.
Klik hier voor meer info.