Teambuildings

Activiteiten omgeving Thor Central en Thor Park

Op en rondom Thor Park wordt een ruime keuze teambuilding- en nevenactiviteiten aangeboden.

Activiteiten in en rondom Genk

Genk is natuurlijk meer dan enkel Thor Central. Naast de prachtige natuur en de multiculturele samenleving beschikt deze jonge stad over meerdere locaties die u zeker gezien moet hebben. 

Met C-mine, Kattevennen, Bokrijk, … en nog veel meer, kan u enerzijds meer leren over de geschiedenis van Limburg en anderzijds genieten van een prachtige tocht met de fiets of de vespa door het groen.

  • De economische hotspot van Vlaanderen met 3500 bedrijven
  • Overnachten of lekker eten in één van de 16 B&B’s en 56 restaurants
  • Gemakkelijk bereikbaar met auto, bus of trein
  • ‘De Groene Stad’

Zeg eens Watt - Thor Central Energytour (indoor)

Altijd al willen weten hoe je energie uit steenkool haalt? Of waarom de mijnwerkers in Waterschei melk moesten drinken als ze uit de grond kwamen?

Tijdens de interactieve 'Energytour' kom je het allemaal te weten. De gids combineert straffe mijnanekdotes met boeiende weetjes over energie. Tegelijkertijd krijg je een exclusieve blik 'behind the scenes' van Thor Central, het hoofdgebouw van de Thor Park-site. Geen saaie rondleiding om bij in slaap te vallen, maar een verrassende tour die je doet bruisen van energie! 

Zeg eens Watt

Zeg eens Watt - Thor Central Energytour (indoor)
 ()
 ()
 ()
 ()
OLYMPUS DIGITAL CAMERA ()

Site tour (outdoor)

Thor, het technologiepark van 93 ha groot, biedt onderdak aan innovatieve ondernemingen en organisaties, aan denkers en doeners. Het profileert Genk als de technologiestad van de toekomst. 

Samen met een gids verken je de site en ontdek je de boeiende geschiedenis van energie, innovatie en ondernemerschap. 

Site tour

Site tour (outdoor)
 ()
 (Maarten Thijs @ Stad Genk)
 ()
 ()
 ()

Bier & chocolade tasting - Thor Central (indoor)

Werner Callebaut is een gepassioneerd bier- en chocoladeliefhebber en heeft een aantal jaren geleden een cursus 'Chocoladebewerker  en Zythologie (professioneel bierkenner)' gevolgd. Hij heeft zich met Bierolade de laatste jaren toegelegd op het maken van geslaagde combinaties tussen beide Belgische topproducten. Er worden 4 à 5 bieren en pralines gecombineerd voor een heerlijke degustatie. De bieren zijn minder bekende streekbieren uit Limburg zoals de Perronbieren uit Lanaken maar natuurlijk ook de Kompelbieren. De pralines zijn van de lokale artisanale chocolatier.

Ontdek en beleef deze unieke smaaksensatie van bier en chocolade, want de perfecte match bestaat.

Bierolade

Bier & chocolade tasting - Thor Central (indoor)
 ()
 ()
 ()

Wandelen met Rangers (outdoor)

Samen met de Rangers kan je op een ontspannen, soms actieve, maar altijd verrassende wijze het Nationaal Park ontdekken. De meeste activiteiten zijn wandelingen, maar je kan ook een Ranger te fiets of te paard boeken. Voor mensen met een beperking zijn er aangepaste activiteiten.
Maak een mooie natuurwandeling vanaf het Thor Park, via het Nationaal Natuurpark tot boven op de Terril van Waterschei. 

Wandelen met Rangers

Wandelen met Rangers (outdoor)
 ()

De Kompelgames (outdoor)

Daag jullie collega's en vrienden uit in allerlei team opdrachten uit het dagdagelijkse leven van de mijnwerkers in een teambuilding jasje gestoken. 
Verschillende teams zetten hun kompelvaardigheden in en kijken over elkaars schouder mee naar het succes. De activiteiten zijn zeer divers en steeds gelinkt aan de mijnwerkersactiviteiten. Nakaarten doen we met een kompelbiertje in de hand.

Kompelgames

De Kompelgames (outdoor)

Steenmannetjespad op Thor Park (outdoor)

Het Steenmannetjespad op Thor Park steekt in een nieuw jasje. De populaire wandelroute in Waterschei is uitgebreid met nieuwe steenmannetjes én er is nu ook een interactieve app voor kinderen. Daarin neemt ‘Steentje’ hen mee op pad, helemaal tot op de top van de terril. Stad Genk werkte voor het project onder andere samen met studenten van de LUCA School of Arts, het Regionaal Landschap Kempen en Maasland en het Agentschap voor Natuur en Bos.

Het Steenmannetjespad bestaat sinds 2013 en is 2 km lang. Rode draad vormen de steenmannetjes, dat zijn steenstapels die je vanop Thor Park de kortste weg wijzen naar de top van de terril. Wie de klim naar boven aandurft, wordt getrakteerd op een prachtig uitzicht.

visitgenk.be/steenmannetjespad

 
Steenmannetjespad op Thor Park (outdoor)
 (Maarten Thijs @ Stad Genk)
 (Maarten Thijs @ Stad Genk)
 (Maarten Thijs @ Stad Genk)

Ontdek Genk op een E-step (outdoor)

Naast de elektrische fietsen en/of skeelers kan de bewoner en bezoeker van Genk de stad nu ook ontdekken met een elektrische step. Een E-step huren kan in het verhuurpunt van Thor Central op Thor Park. 

Als je vertrekt aan Thor Central op Thor Park kan je kiezen uit vier themaroutes:

  • Fietsen door het Waterroute
  • Blotevoetenpadroute
  • Genkse Mijnwerkersroute
  • Nationaal Parkroute

De routes zijn aangepast aan het bereik van de steps en volgen het Limburgs fietsroutenetwerk.

www.zoefsteps.be

Ontdek Genk op een E-step (outdoor)
 ()
 ()
 ()
 ()

La Biomista (indoor & outdoor)

Op de fundamenten van het mijnverleden en de oude dierentuin van Zwartberg (Genk) evolueert een project dat je meeneemt in de unieke visie van kunstenaar Koen Vanmechelen en zijn levenswerk op vlak van identiteit, fertiliteit & bioculturele diversiteit. Een tuin van orde en chaos, een arena van cultuur en natuur. Vanmechelen’s wonderlab.

Terwijl je in een 24 hectare park de weg vindt door een openluchtexpositie met tal van zijn (levende) kunstwerken en installaties worden universele maatschappelijke onderwerpen als diversiteit en mensenrechten tastbaar en bespreekbaar dankzij de taal van de kunst.

www.labiomista.be

 
La Biomista (indoor & outdoor)
 ()
 ()
 ()
 ()

C-mine expeditie

Deze avontuurlijke tocht dompelt u onder in de boeiende geschiedenis van de mijnen van Winterslag. Kijk en luister niet enkel naar deze interessante verhalen maar ontdek het verleden met al uw zintuigen. Ervaar zelf hoe het voelt om een mijnwerker te zijn!

Neem de uitdaging aan en beklim de meer dan 60 meter hoge schachtbok!

Eenmaal boven geniet u van een prachtig uitzicht over de groene Limburgse omgeving.

www.c-mine.be/expeditie

C-mine expeditie
C-Mine (© Kris Van de Sande - www.krisvandesande.be)
 ()
 ()
 ()
 ()

Kattevennen

Eén van de zes toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen, een uitgestrekt natuurpark in Genk van meer dan 57km2 groot. U kunt er naar hartelust wandelen, fietsen en ontspannen met uw gezin.

Maar dat is niet alles! Te midden van al dat groen vdint u een reusachtige sterrenbol, genaamd de Cosmodrome. In deze sterrenbol kunt u alles leren over de ruimte, het sterrenstelsel en de melkweg.

Als u dus een namiddag wilt ontspannen en iets wilt bijleren, dan is Kattevennen the place to be!

www.kattevennen.be

Kattevennen
 ()
 ()
 ()
 ()

Vespa

Wilt u extra genieten van de groene omgeving met wat snelheid? Of liever wat sightseeing?

Huur een Vespa en krijg er zomaar enkele uitgestippelde routes bij zodat u de mooiste plekjes van de stad Genk zeker niet hoeft te missen?

www.vespadiscovery.com

Vespa
 ()

KRC Genk stadiontour

 

Heb jij altijd al eens achter de schermen van KRC Genk willen kijken? Dat kan tijdens de stadiontour in de Cegeka Arena. Een gids neemt je mee naar alle plekken binnen het stadion. Neem een kijkje bij de lounges, loges, persruimte,... Dit kan aansluitend met een bezoek bij GoalMine. GoalMine is een pittige interactieve expo over voetbal in al zijn facetten.

KRC Genk stadiontour en Goalmine

KRC Genk stadiontour
 ()
 ()
 ()

Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.
Klik hier voor meer info.